DE MOOISTE DORPEN van SPANJE

Pueblos Mágicos de España (de magische dorpen van Spanje) is een lijst die jaarlijks wordt uitgegeven en gepubliceerd. Er bestaat ook een ranking voor de mooiste dorpen van Spanje, maar om op de lijst van meest magische dorpen te komen moet een plaats net iets meer hebben. Bij de criteria om een “Magisch Dorp” te mogen zijn wordt er meer gekeken naar tradities, gastronomie en of dorpen ‘leven’ hebben. Uiteraard spelen de bezienswaardigheden ook een rol maar een Magisch Dorp moet volgens de initiatiefnemers iets meer hebben dan alleen een Mooi Dorp zijn.

Wij maken graag een top 3 (in willekeurige volgorde) uit de lijst van ruim 80 dorpen, met de meest favoriete plaatsen van La Taha.

Iznájar, Antequera

Een typisch Andalusisch dorp met steile, nauwe straten met sinaasappelbomen, plantsoenen, terrasjes en witte huizen: Iznájar. Het dorp lijkt te verrijzen uit het grote stuwmeer. Een Arabisch kasteel bovenin biedt mooi uitzicht op het 32 kilometer lange meer met watersport. Park Sierra Subbética op een half uurtje rijden is 159.190 ha groot. De pittoreske dorpjes in de directe omgeving zijn hartverwarmend met hun historische, artistieke en archeologische aspecten. Geniet van gastronomie en traditionele landbouwproducten zoals ‘Oro Liquido’ (Extra Virgin Olijfolie)! 

Comares, Axarquia

Schilderachtig Comares en ligt op een heuveltop. Dit typisch Andalusisch dorp heeft barretjes, restaurants en winkeltjes. Ook Colmenar is goed bereikbaar vanuit Comares voor de donderdagmarkt. Comares wordt wel het balkon van de Axarquia genoemd met in het noorden de Periana-corridor en een deel van de Montes de la Axarquia, in het zuiden een enorm natuurgebied die de Vélez-vallei en de Sierra de Tejeda omvat. De belangrijkste rijkdom van Comares is de productie van oliën en wijnen en de oogst van amandelen, verplichte kost als u in Comares bent: olie, wijn en rozijnen.

Conillas de Aceitunas, Axarquia

De autorit naar het dichtsbijzijnde strand neemt ongeveer een half uur in beslag. Dichterbij is het meer van Viñuelas, een zeer fotogenieke plek. Axarquia staat bekend om haar rijke Moorse geschiedenis en charmante witgekalkte dorpjes (pueblos blancos). Het gebied beschikt over stranden, kliffen, valleien en bergen. Het gezellige dorpje Canillas de Aceituno staat bekend om haar goede restaurants, maar ook barretjes en detailhandel zijn goed vertegenwoordigd in dit knusse bergdorp.

Voor vakantiewoningen in de mooiste dorpen van Spanje, klik hier!

Wellicht ook interessant voor u

Amsterdam Spanish Filmfestival

Bericht van de organisatoren van het Spaanse Filmfestival dat La Taha graag met u...

Lees meer

SANT JORDI, feest van boeken en rozen

Rozen, boeken en geliefden: Catalonië staat er op 23 april vol mee, of is er vol...

Lees meer

LA TAHA en het KLIMAAT

De temperaturen stijgen, er valt te weinig regen, en als het regent kan de grond...

Lees meer